Referencer

Jan Vesterskov, fysioterapeut:

Jeg er fysioterapeut, og arbejder på en daginstitution for voksne udviklingshæmmede. Vi har nu i fire måneder været de stolte ejere af en motionshest. Vi bruger den i særdeleshed til træning af mave- og rygmuskulatur, dynamisk stabilitet omkring midtlinien og bækkenkontrol.

Hesten er hurtigt blevet vores mest populære trænings redskab.

Desuden har jeg en søn på 10 år som er spastisk lammet i benene. Han rider dagligt på motionshesten umiddelbart før han får udspænding. Træningen på hesten har den effekt, at den recucerer muskeltonus i begge hans ben. Således opnår vi større effekt af den efterfølgende udspænding.

En sidegevinst for min søn er, at træningen på hesten styrker hans mavemuskulatur og dermed giver en mere stabil muskelstyrke omkring midtlinien.
 

*         *        *

Klaus Karrebæk, Tranbjerg Fysioterapi:

Hesten er en fuldstændig uovertruffen indretning til træning af basal kropsbalance og stabillitet, hvilket jo også er grunden til at man understøtter ridefysioterapi .Når man imidlertid sammenligner det kæmpeapparat der skal stables på benene for at få en handicappet ud at ride ,og al den tid man bruger på det, så er der ingen tvivl om at dette er et eksempel på at hestekopien er bedre end  hesten selv .Jeg har f.eks. en patient, som gerne ville ride, men som er allergisk...og desuden tager som regel en hel dag at ride en 45 min. lektion!

Det helt centrale er jo efterligningen af hestens bevægelser ,som tvinger rytteren til at forsøge at holde balancen i kroppen og ikke at falde af .Og dette uanset instruktion .Og det betyder at den kan bruges med stort held til udviklingshæmmede og mentalt retarderede som meget almindeligt har problemer med koordination og slappe og understimulerede kroppe ,de bevæger sig ikke ret meget af sig selv .Og denne her pruhest kan indstilles til at selv den mest frygtsomme kan lokkes ombord og opleve den uden panik og angst,og det er selvsagt den vanskeligste og mest ramte gruppe ,som alt for ofte er overvægtige og tunge i det

*         *        *

F.Bødker, Fyn :

Jeg er en mand ultimo 50, og har diabetes 2, primært på grund af overvægt, derfor anskaffede jeg en motionshest for 14 måneder siden. Jeg har nu tabt mere end 30 kg, og får ikke insulin mere (fik 80 enheder dagligt), og øvrigt medicin forbrug er stærkt reduceret, så alene på sparet medicin forbrug er hesten tjent hjem.

Derudover er mit velbefindende helt i top - det er som at blive født på ny.

Tænk at få et nyt liv foran fjernsynet - uden at gøre noget selv - kroppen arbejder helt automatisk når man sidder på hesten - kan kun anbefales.

*         *        *


Ellinor Dahl Jensen, Aarhus :

Jeg er medio 70 år, og bruger MotionsHesten ca. et kvarter hver dag, og har gjort det siden marts 2011.

Det har betydet at mit dårlige blodomløb i benene er blevet væsentligt bedre, og i tilgift har det fjernet smerter over min lænd.

Jeg kan ikke undvære min daglige ”ridetur”.

*         *        *