Pleje af skindprodukter

 

Den gode start: Plejemidler og Imprægnering

Læder er et naturligt, organisk materiale, som ændrer udseende og udvikler patina med tiden. Læderet skal dog, ligesom vores egen hud, passes og plejes.

Vi har lavet en lille guide som gør det let og enkelt at give dine skindprodukter den rette pleje så de kan holde sig lækre og smidige i årevis.

Der findes rigtig mange forskellige typer af læder, og hver type læder skal behandles forskelligt.

Hvis du anvender den forkerte metode eller det forkerte plejemiddel, kan du ende med at gøre ondt værre.

Læs derfor altid den medfølgende brugsanvisning til plejeprodukter og test eventuelt plejemetoden på et lille, diskret område, inden du går i gang.

 

Bon Goût tager ikke ansvar for forkert behandling eller udførelse af skindpleje.

 

Glat skind

Glat skind er den udvendige side af huden på dyret, læderet kan være glat, arret, med struktur og skinnende eller mat.

Vi har lavet en lille guide som gør det let og enkelt at give dine skindprodukter den rette pleje så de kan holde sig lækre og smidige i årevis.

 

  1. For at beskytte læderet mod fugt og tilsmudsning anbefaler vi, at du imprægnerer din taske inden du tager den i brug. Imprægner tasken ved at holde imprægneringssprayen 30-40 cm fra tasken og lad den efterfølgende ligge fladt og tørre. Gentag efter plejemidlets instruktioner.

  2. Imprægner tasken 2 gange om året for at beskytte mod snavs

  3. Anvend læderbalsam eller læderfedt 2 gange om året, for at undgå udtørring af skindet.

  4. Påfør med en tør klud eller svamp et tyndt lag læderbalsam og masserer det ind i skindet.

  5. Lad gerne tasken tørre til næste dag.

  6. Brug tør eller opvredet klud til at fjerne pletter

Vær forsigtig med at anvende vand på en lædertaske

 

 

Ruskind

 

Imprægner tasken for at gøre den vand- og fedt afvisende - Det beskytter også mod snavs og er ekstra vigtig ved ruskindstasker

Brug ALDRIG læderfedt eller læderbalsam på ruskind

Pletter kan være svært at fjerne - Prøv med damp og gnid med ruskindsbørste

Brug evt. tør eller opvredet klud til at fjerne pletter

Ruskind er betegnelsen for bagsiden af et stykke læder, også kaldet spaltsiden, der er blevet slebet ned. Alt efter slibning kan ruskind både være rustikt og maskulint og elegant og feminint.

 

 

Pleje af læderhandsker og vanter

1. Med en tør klud eller svamp påfører du et tyndt lag læderbalsam og masserer det ind i skindet. Lad gerne handskerne tørre til næste dag. Er handskerne meget udtørrede, kan du med fordel give det en ekstra omgang læderbalsam.

2. Imprægner handskerne ved at holde imprægneringssprayen 30-40 cm fra handsken og lad den efterfølgende ligge fladt og tørre. Gentag efter plejemidlets instruktioner.

Det må du ikke gøre med læderhandsker

Afstå fra at vride handskerne når de er våde, da de nemt mister deres facon. Opbevar aldrig dine handsker i direkte varme eller sollys. Dette gælder generelt for alle læderprodukter.

 

 

Pleje af kunstlæder

Pleje af kunstlæder er i den nemme ende af skalaen. Kunstmaterialer kræver ingen former for behandling eller vedligehold.  Pletter fjernes nemt med en opvredet klud og eventuelt en smule sæbevand.